Soving og sånt..

At døgnrytmen er litt så som så hos Lille ble jo nevnt i forbifarten i forrige innlegg. Etter nok en natt hvor hun nektet å sove overleverte jeg henne til besteforeldrene og unnet meg selv litt etterlengtet søvn. Da jeg våknet sånn delvis uthvilt etter fem timer sammenhengende søvn hadde jeg bestemt meg for at nå, NÅ skulle vi finne noe som funket for søvnkvaliteten hennes. 

Bading ble test nummer 1. Varmt vann skal visst gjøre små barn søvnige. Det kombinert med amming sørget faktisk for at Lille sov 6 timer i strekk om natten! 6 timer! At vi ikke så ett snev av hysterisk raserianfall gjorde jo at dette vil vi gjerne teste flere ganger. Særlig. Har aldri sett en så liten dukke så enormt rasende. Hun beviste i allefall nok en gang at hun bærer navnet sitt fint. Vi så nemlig for oss en bestemt ung dame når vi tenkte på navnet hennes og det er hun så definitivt allerede. Bestemt altså. Ung dame,det håper jeg drøyer ennå noen år til før hun blir. Dumme mammen som ikke skjønte at det kom til å funke la seg jo selvsagt ikke før sikkert 3 timer etter Lille og fikk dermed bare 3 timer før neste amming. Dust. I allefall.

Amme te ble test nummer 2. I amme teen er det forskjellige urter og ditt og datt som gjør små barn søvnige og i tillegg hjelper om de små har mageknip. Første natten sov hun 5 timer i strekk før ammingen og fire timer etterpå. Å denne natten var ikke mammen så veldig sen i seng heller. 

Sukkervann ble test nummer 3. Her skal alt prøves. Sukkervann skal visst også hjelpe på mageknip og slikt.

For å si det sånn, bading, kombinert med ammete som drikkes hver kveld har gjort at sukkervann flasken fortsatt står på benken. Urørt. I natt sov hun 6 timer i strekk, og jeg la meg bare en halvtime etter henne. Tror ikke jeg har sovet så mange timer i strekk siden i fjor høst en gang. Ingen do pauser, ingen amming eller spisepauser. Fantastisk deilig. At Lille hadde en eksplosjon i bleia som jeg ikke oppdaget før etter jeg hadde lagt til puppen og dermed griste ut hele meg, senga mi og alt av dyner og slikt snakker vi ikke høyt om. Ennå. Vi er nemlig uthvilt i dag. Det går ann det også. Selv om man er nybakt mamma :)


Men uansett hvor sliten man er om morgenen, når man møter dette synet på stellebordet så er alt verdt det:) Søta!

4 kommentarer

Helene & Espen

01.07.2011 kl.15:11

hei søta! digger bloggen, skal bli fast leser :)

kommenter gjerne tilbake

Miriam

01.07.2011 kl.22:17

så bra at dere får til gode soverutiner allerede :) 6 timer når hun er så liten er jo luksus! ;)

Anniken

01.07.2011 kl.22:58

Ja er ganske fornøyd med det. Men det var etterlengtet søvn for mamman sin del i allefall;) tror nå ikke noe på at hun sover like lenge i natt. Men gjør hun det er jo det en bonus;) hihi:)

Maria Therese

02.07.2011 kl.01:27

Så bra! Jeg antar at enhver ekstra time på øyet er en stor bonus :)

Herlig skrevet forresten ;)

Skriv en ny kommentar

Anniken's Krok

Anniken's Krok

29, Rælingen

Jeg er en jente på (snart) 30 år. Giftet meg i sommer med min fantastiske mann og sammen har vi to døtre og en hund. Jeg ble i mars 2015 diagnostisert med ME, noe som jeg fortsatt kjemper med. Sommeren 2015 la jeg om kostholdet og lever nå (så godt det lar seg gjøre) etter lavkarbo filosofien og det virker som dette funker for meg. Jeg kommer til å fortsette å skrive om dill og dall som rører seg i livet mitt, dele litt oppskrifter og fordøye tanker:)

Kategorier

Arkiv

hits